Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova exprimă compasiune Casei Regale a României şi poporului român

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Рекспублики Молдова
Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat o scrisoare de compasiune adresată Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a transmis sincere şi profunde condoleanţe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I, care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția.

Regele Mihai - Sputnik Moldova
Majestatea Sa Regele Mihai I al României a încetat din viață

În scrisoarea sa de compasiune adresată Casei Regale, premierul de la Chișinău menționează că Republica Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe, exprimă compasiune familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se mai spune în mesajul semnat de Pavel Filip.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a încetat din viață la 5 decembrie, ora 13.00, la Reședința privată din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat până în ultima clipă Alteța Sa Regală Principesa Maria, fiica cea mai mică a Regelui.

Fluxul de știri
0