Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu cât vor crește salariile în Moldova până în anul 2020

© Sputnik / Rodion Procalei, леи
lei, леи - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerului Finanțelor propune majorarea cu aproape 18 la sută a salariului mediu nominal în ansamblu pe economie, în anii 2018 – 2020

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. În perioada anilor 2018 – 2020, salariul mediu nominal în ansamblu pe economie se va majora cu aproape 17,9 la sută. Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru aul 2018, acesta va ajunge până la 7250 de lei în anul 2020.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariații din Moldova riscă amenzi la locul de muncă de până la 6 mii de lei

Totodată, se va majora fondul de remunerare a muncii cu aproape 18,3 la sută și va atinge suma de 50,4 miliarde de lei sau 26,5 la sută în raport cu PIB.

Potrivit Ministerului Finanțelor, creșterea salariului nominal mediu lunar și a fondului de remunerare a muncii va fi condiționată de înviorarea sectorului real, în special din contul dezvoltării sectorului privat.

De la 1 ianuarie 2018, salariile de bază stabilite în Rețeaua tarifară unică de salarizare a salariaților din unitățile bugetare se vor majora cu 10 la sută. Vor beneficia de majorare la salariu în jur de 120 de mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, militarii, polițiștii și angajații din structurile securității statului.

Fluxul de știri
0