Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avocatul Poporului spune cine l-a băgat pe Andrei Brăguța în mormânt

© Photo : OmbudsmanMihail Cotorobai
Mihail Cotorobai - Sputnik Moldova
Abonare
Statul este cel care l-a băgat pe Andrei Brăguța în mormânt. Concluzia aparține avocatul poporului Mihail Cotorobai și a fost făcută în timpul prezentării raportului privind acest caz
Avocatul Poporului spune cine l-a băgat pe Andrei Brăguța în mormânt

 

Avocatul poporului Mihail Cotorobai susține că dosarul Braguța scoate la suprafață mai multe lacune din legislație, dar și faptul că reformele sunt realizate doar pe hârtie.

„În cazul de față, este vinovat statul. Problema constă în nereglementarea respectivă a întregului șir de acțiuni și neconcordanța între părți. Cum spun moldovenii, nu știe dreapta ce face stânga", a declarat avocatul poporului Mihail Cotorobai.

Amintim că Andrei Braguţa a murit pe 26 august, în Penitenciarul Pruncul, la 10 zile după ce a fost reţinut de inspectorii de Patrulare, pentru încălcarea regulilor de circulație și manifestarea unui comportament violent.

Potrivit expertizei medico-legale, bărbatul de 31 de ani ar fi murit din cauza unei bronhopneumonii purulente bilaterale. Imaginile surprinse de camerele video din celula în care a fost plasat Braguța demonstrează că tânărul a fost bătut crunt de colegii de celulă. În acest caz, Procuratura Generală a pornit un dosar penal, iar trei angajați ai izolatorului pentru detenție preventivă din Chişinău, acolo unde Braguța a fost bătut, și patru deţinuţi, care s-au aflat în aceeaşi celulă cu el, au și fost trimiși pe banca acuzaților.

Poliţiştii sunt suspectaţi că au permis ca Braguţa să fie bătut de colegii de celulă. Aceștia sunt cercetați în arest la domiciliu, iar deținuții — în stare de arest preventiv. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, ei riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare. Cert este că în acest dosar și alți 10 angajați ai izolatorului pentru detenție preventivă din Chişinău au ajuns sub lupa procurorilor.

Fluxul de știri
0