Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ștefăniță: Un cetățean cult nu va distruge patrimoniul țării sale

© Photo : Ion Ștefăniță/ FacebookIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Abonare
Recent a avut loc un caz de vandalizare a bustului marelui poet rus Alexandr Pușkin. Peste puțin timp, a urmat un alt caz asemănător. În Comrat a fost vandalizat memorialul dedicat celor căzuți în războiul din Afganistan
Ștefăniță: Un cetățean cult nu va distruge patrimoniul țării sale

Consilierul municipal Ion Ştefăniţă a afirmat într-un interviu oferit pentru Sputnik Moldova că aceste acțiuni criminale arătă care este nivelul de cultură și de educație generală societății noastre. Și evident, aceste cazuri de vandalism nu pot fi tolerate, mai ales că a fost încălcată și norma legală.

"Este foarte important că noi să ne concentrăm pe faptul că trebuie să vorbim cât mai mult despre istorie, cultură și să ne ocupăm de educație. Atunci când se va investi mult în cultura, în educație și în dezvoltarea fiecărui cetățean, atunci nu vom avea această problemă despre care discutăm", a subliniat Ioniță.

Potrivit lui, în Moldova trebuie educat spiritul civic în popor. Un cetățean cult și informat niciodată nu va distruge patrimoniul țării sale.

 

Fluxul de știri
0