Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Soluția Silviei Radu pentru Pomul de Crăciun din anul viitor

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Capitalei vor fi cei care, anul viitor, vor decide ce fel de brad să fie instalat în Piața Marii Adunări Naționale
Soluția Silviei Radu pentru Pomul de Crăciun din anul viitor

Primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, spune că și-a dorit și în acest an un brad artificial în PMAN, din lipsă de timp însă, ideea nu a putut fi implementată. Totuși, pentru a fi evitate situațiile de scandal, ea propune ca anul viitor chișinăuienii să decidă singur ce fel de brad își doresc.

„Vreau să vă zic că ideea mea din start a fost să optăm pentru un brad artificial, dar prețurile anunțate și faptul că nu s-a organizat din timp acest lucru, nu ne-a permis să ajungem la această soluție. La anul, dacă voi mai rămână în această poziție de interimar la Primărie, vom întreba locuitorii ce fel de brad vor, natural sau artificial. Așa nu vom mai ajunge în discuții și dezbateri inutile, evitând probleme și situații de criză. Și vom sărbători fără peripeții", a sublinia Silvia Radu în ședința de astăzi a Serviciilor Primăriei Chișinău.

Totodată, Silvia Radu le-a sugerat reprezentanților Întreprinderii Municipale Spații Verzi să identifice un teren unde să fie plantată o „alee de brazi", pentru ca viitoarele generații să nu se confrunte cu „problema Pomului de Crăciun".

Amintim că, în acest an, municipalitatea a fost nevoită să cumpere un al doilea brad pentru a fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale, după ce pomul, procurat din Ucraina, a ajuns la Chișinău cu mai multe crengi rupte.

Deși muncitorii de la Spaţii Verzi au încercat să-l ”reanimeze”, Silvia Radu a cerut să fie dat jos şi s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeaşi zi, în centrul Capitalei a fost instalat un alt Pom de Crăciun.

Acesta are înălțimea de 17 metri și a fost tăiat din curtea unei foste grădiniţe din sectorul Botanica.

Fluxul de știri
0