Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 2018, nevăzătorii se vor simți mai siguri pe străzile Capitalei

© Sputnik / Николай КостыркинСветофор на перекрестке у здания мэрии Кишинева
Светофор на перекрестке у здания мэрии Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Simpla traversare a străzii poate deveni o adevărată aventură pentru persoanele cu deficiențe de vedere, iar consecințele pot fi uneori tragice

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Majoritatea trecerilor de pietoni în Chișinău nu sunt prevăzute cu semafoare dotate și cu semnal sonor, iar acest lucru face mult mai dificilă deplasarea persoanelor nevăzătoare.

Situația s-ar putea schimba însă din anul viitor. Autoritățile promit că, în 2018, în cel puțin 10 intersecții vor fi instalate semafoare cu semnal sonor.

Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Noi reguli de traversare în cele mai aglomerate intersecții din Chișinău

Respectivele semafoare sunt o adevărată salvare pentru oamenii cu probleme de vedere, care își pun viața în pericol ori de câte ori trebuie să traverseze o stradă.

Cei mai mulți dintre nevăzători, cu timpul, învățat să trăiască fără a vedea lumea înconjurătoare, inclusiv să se deplaseze fără însoțitori, însă fiecare ieșire din casă este oricum o adevărată provocare pentru ei.

Din cele 187 semafoare existente în Chișinău, doar șapte dispun de semnal sonor. Specialiștii afirmă că retehnologizarea unui semafor pentru persoanele cu deficiență de vedere se estimează la 43 de mii lei. În 2018, alte zece semafoare din Capitală vor fi dotate cu semnal sonor.

Conform datelor Asociației Nevăzătorilor din Moldova, în țara noastră locuiesc peste nouă mii de oameni cu deficiențe de vedere.

Fluxul de știri
0