Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce ne îngrășăm, dacă ținem post? Explicația nutriționistului

© Sputnik / Rodion ProcaGalina Tomaș
Galina Tomaș - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul postului, multă lume încearcă să nu mai consume carne, ouă, produse lactate. În schimb, oamenii încearcă să consume produse care conțin grăsimi de origine vegetală, nu animală, cum ar: fi pateul vegetal, dulciurile de post, brânza tofu și mezeluri din soia care au un gust asemănător celor de origine animală.
De ce ne îngrășăm, dacă ținem post? Explicația nutriționistului

Nutriționistul Galina Tomaș susține că aceasta nu este cea mai bună soluție, întrucât produsele de post din soia ori dulciurile de post conțin foarte mulți conservanți și aditivi, iar numărul caloriilor este și în cazul acestor produse destul de mare.

Nutriționistul spune că soluția ar fi să avem o alimentație echilibrată bazată pe leguminoase, însă fără a face abuz. Să evităm să consumăm foarte mulți cartofi deoarece riscăm să ne îngrășăm.

"În această perioadă, alimentele de post sunt excluse și înlocuite cu alte produse care au mult mai multe calorii, iar asta favorizează îngrășarea. De aceea, produsele de post ar trebui înlocuite cu leguminoase, excluzând salamul din soia, pateul vegetal, dulciurile de post'', a declarat Galina Tomaș.

Autor: Iulia Lipovaia

 

Fluxul de știri
0