Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Studenții din Moldova sunt nevoiți să lucreze pentru a-și plăti studiile

© YoutubeVictor Stepaniuc
Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți studenți din Republica Moldova sunt nevoiți să își caute un loc de muncă pe lângă orele de curs. Declarația a fost făcută de către decanul Facultății de Relații Internaționale și Științe Politice a IRIM, Victor Stepaniuc.
Studenții din Moldova sunt nevoiți să lucreze pentru a-și plăti studiile

Potrivit lui, numărul tinerilor care decid să-și continue studiile după absolvirea liceului este în scădere de la an la an. Motivul pentru care această cifră este tot mai mică în ultimii ani este faptul că statul nu oferă studenților suportul financiar necesar pentru ca aceștia să-și continue studiile. Respectiv, 80 la sută dinte studenți achită taxa pentru studii, iar pentru asta sunt nevoiți să-și caute un loc de muncă, fapt care se răsfrânge negativ asupra calității și frecvenței lor la orelor de curs.

În acest sens, Stepaniuc menționează că statul ar trebui să mărească cu cel puțin 40 la sută suma alocată din bugetul de stat pentru învățământ, iar numărul locurilor bugetare disponibile, la fel, să crească.

Fluxul de știri
0