Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Moscova: Ierarhi români și ruși

© Photo : basilica.roPatriarhul Daniel oficiază Sfânta Liturghie la Moscova
Patriarhul Daniel oficiază Sfânta Liturghie la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul României participă, în perioada 2-5 decembrie 2017, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Patriarhul Daniel a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona, transmite basilica.ro.

Alături de Părintele Patriarh Daniel au slujit IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei; IPS Părinte Veniamin de Orenburg; PS Irineu de Orsk și Gai.

„La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României a rostit o omilie la duminica a 26-a după Rusalii (conform calendarului iulian nerevizuit) în care se face referire la Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina”, transmite sursa citată.

Patriarhii Daniel și Kirill - Sputnik Moldova
Patriarhul Daniel în Rusia: Comuniune frățească și coresponsabilitate misionară

În continuare, stavrofora Teofana, stereța așezământului monahal, a oferit Părintelui Patriarh Daniel o icoană reprezentând pe Sfânta Matrona din Moscova și un buchet de flori.

Patriarhul României a mulțumit maicii starețe pentru buna primire și ospitalitatea de care a dat dovadă.

„Am fost primiți cu multă bucurie și ne-a oferit această biserică pentru a sluji ierarhi români și ruși. Suntem deosebit de bucuroși că ne-am putut închina moaștelor sfintei Matrona care este cunoscută în Moscova și în întreaga Rusie”, a spus Preafericirea Sa.

Russian President Vladimir Putin during a meeting with representatives of foreign business circles as part of the 3rd Eastern Economic Forum - Sputnik Moldova
Politică
Putin, despre erodarea valorilor tradiționale în lume

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegația Bisericii Ortodoxe Române, a adus cinstire moaștelor Sfintei Matrona.

Patriarhul României participă, în perioada 2-5 decembrie 2017, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Aceasta este a doua vizită a Preafericitului Părinte Daniel în Patriarhia Rusiei de la întronizarea sa ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Patriarh Daniel a participat acum 9 ani, în 2008, la funeraliile Patriarhului Alexei al II-lea.

Fluxul de știri
0