Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: Medicii din Bălți au alungat pacienta din spital ca să moară acasă

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaLucrători la o morgă, imagine din arhivă
Lucrători la o morgă, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a făcut publice detalii șocante în cazul pacientei care, fiind cu burta plesnită, a fost trimisă să moară acasă.

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Ministerul Sănătății examinează cazul morții tinerii de 20 de ani din Drochia. Ea a fost trimisă acasă, fără a i se asigura transport, deși ea era în dializă și avea burta plesnită din cauza lichidului acumulat în cavitatea abdominală.

Bătaie - Sputnik Moldova
Priviți cum a fost lovit Braguța: ca să fie ucis, nu bătut. Cine este următorul?

Șeful Serviciului de Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a confirmat pentru presă că instituția a demarat o anchetă de serviciu în acest caz.

Ea a spus, fiind citată de ru.sputnik.md, că ancheta de serviciu a fost demarată la indicațiile Ministrului Sănătății, Stela Grigoraș. Cristina Stratulat și-a exprimat speranța că în curând se va face lumină în acest caz.

Amintim că vineri o tânără de 20 de ani, originară din Drochia, care era în dializă, a fost adusă cu serviciul "Aviasan" la Chișinău. În ajun, ea a mers la clinica municipală din Bălți. Însă medicii de acolo, au trimis-o acasă, fără ca măcar să-i sigure transport, deși ea avea burta plesnită din cauza lichidului acumulat în cavitatea abdominală.

O femeie în scaun cu rotile nu se poate deplasa prin Chișinău din cauza mașinilor parcate pe trotuare - Sputnik Moldova
Societate
Culmea nesimțirii în Chișinău: așa parchează doar mârlanii cu mașini de lux

Vom menționa că despre acest caz a scris Ziarul de Gardă încă atunci când această nefericită, pe nume Niculina Bulat, era încă în viață. Și nu doar că a scris, dar a sesizat și a făcut demersurile de rigoare, solicitându-le responsabililor din Ministerul Sănătății să intervină.

Iată ce scriau jurnaliștii de la zdg.md în data de 1 octombrie, adică imediat după ce Niculina Bulat a avut ultimul acces, iar medicii au refuzat să intervină, fapt care a dus la moartea pacientei.

"ZdG a făcut, periodic, demersuri la toți miniștrii Sănătății din toate Guvernele, dar nu au existat îmbunătățiri. Niculina, ca și orice copil în dializă, nu a mai crescut, rămânând la statura vârstei de aproximativ 10 ani, și a fost nevoită să meargă singură în dializă după moartea mamei, fără să aibă vre-un sprijin. Am comunicat și cu actualul minister. La 14 octombrie 2017 am comunicat cu Cristina Stratulat de la serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar situația Nicoletei nu s-a ameliorat, dimpotrivă.

Niculina are dreptul să obțină urgent spitalizare, medicație deplină gratuită, asistență socială pentru a-și acoperi cheltuielile de transport și alimentație. Solicităm Ministerul Sănătății să reacționeze prompt, adecvat și să comunice public despre măsurile întreprinse, inclusiv pentru elucidarea modului în care nu i-a fost acordată spitalizarea unei tinere orfane, aflată în stare extrem de gravă", a scris zdg.md, în data de 1 noiembrie.

Doar că responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, care acum dispun desfășurarea unei anchete de serviciu, nu au intervenit. Acum cei de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar trebuie să se ancheteze pe ei înșiși.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0