Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce sume alocă UE pentru războiul informațional cu Rusia

© Sputnik / Ирина Калашникова / Trecere la banca de fotografiiParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Uniunea Europeană alocă milioane de euro pentru propaganda antirusească și acțiuni în favoarea UE

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Uniunea Europeană a alocat aproximativ 5 milioane de euro pentru împiedicarea activității presei rusești și pentru desfășurarea unor activități de propagandă în favoarea UE, comunică Agerpres, care îl citează pe eurodeputatul Siegfried Mureșan.

"Am alocat 4,9 milioane de euro pentru combaterea dezinformării, a propagandei, în special dinspre Federația Rusă, dar și de oriunde ar veni ea, și a știrilor false. Este pentru prima dată când UE prezintă un program atât de robust de contracarare a dezinformării", a declarat Mureșan pentru jurnaliștii români.

Din suma totală, trei milioane de euro vor fi destinate propagandei UE în statele din Balcanii de Vest și statele din vecinătatea estică, printre care și Republica Moldova. 1,1 milioane de euro vor fi pentru instruirea funcționarilor europeni în combaterea așa-numitului fenomen al știrilor false ("fake news").

"În plus, am alocat 3 milioane de euro suplimentar pentru comunicarea Uniunii Europene în state din afara UE. Și anume ca exemplu — în Republica Moldova, în timp ce președintele Igor Dodon le spune cetățenilor Republicii Moldova, românilor basarabeni, că apropierea de Federația Rusă le aduce beneficii mai mari decât apropierea de Uniunea Europeană, realitatea este exact pe dos", a declarant eurodeputatul român.

În același timp, 800 de mii de euro urmează să fie cheltuiți pentru așa-numita "comunicare strategică a UE" și "combaterea propagandei ruse".

Fluxul de știri
0