Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE confirmă: În imobilul care a ars în Germania se aflau cetățeni moldoveni

© Photo : Facebook / DSEПожар в Кишиневе
Пожар в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
O clădire a ars noaptea trecută în localitatea Bergkamen, Germania, iar 33 de persoane au avut de suferit

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat informaţiile apărute anterior în presă potrivit cărora, în imobilul care a ars noaptea trecută în localitatea Bergkamen din Germania erau cazaţi şi cetăţeni moldoveni.

"Din informaţiile primite de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania, Procuratura oraşului Dortmund a confirmat că în imobilul care a ars noaptea trecută din localitatea Bergkamen, se aflau şi cetăţeni moldoveni. La momentul actual viaţa acestora se află în afara oricărui pericol", a precizat instituția într-un comunicat.

Presa a scris anterior că 33 de oameni au avut de suferit în incendiul produs într-un imobil cu mai multe apartamente din localitatea germană Bergkamen, în care locuiau 45 de persoane. Șapte dintre aceștia sunt în stare critică. Flăcările au izbucnit în noaptea de joi spre vineri. Poliția presupune că ar fi vorba de o incendiere intenționată.

Cetățenii Republicii Moldova, în caz de necesitate, se pot adresa la numărul de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Federală Germania la numărul de urgenţă: +49 17645813159.

Fluxul de știri
0