Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Galeria Uffizi din Florența a fost lovită de fulger

© Photo : Pixabay / Free-PhotosФлоренция, Италия
Флоренция, Италия - Sputnik Moldova
Abonare
PoPotrivit directorului Galeriei, din fericire, nimeni nu a avut de suferit

CHIȘINĂU, 01 dec — Sputnik. În dimineața de joi, 30 noiembrie, un fulger a lovit clădirea Galeriei Uffizi din Florența, comunică RIA Novosti.

„Nici operele de artă, nici oamenii nu au avut de suferit în urma acestui incident", a precizat istoricul de artă german Eike Schmidt, care din 2015 este directorul celui mai vizitat muzeu din Italia.

Potrivit lui Schmidt, în momentul în care fulgerul a lovit clădirea, s-a declanșat imediat sistemul automat de stingere a incendiului. Ca urmare, una dintre încăperile de la mansarda muzeului s-a umplut cu substanța gazoasă pentru stingerea incendiului.

Житель Норвегии снял на видео момент, как молния ударила в террасу на заднем дворике дома - Sputnik Moldova
Video
Imagini spectaculoase: Fulgerul lovește terasa casei unui norvegian

Ulterior, aceste gaze au pătruns în sistemul de condiționare a aerului, iar deasupra acoperișului galeriei Uffizi s-a format un nor de „fum" care a provocat neliniștea florentinilor.

Însă în realitate nu s-a produs niciun incendiu.

„La Galerie au sosit imediat pompierii care au constatat ce s-a întâmplat în realitate", a spus Schmidt. Acesta a menționat de asemenea că, în cel mai scurt timp, muzeul își va relua activitatea în regim obișnuit.

Fluxul de știri
0