(VIDEO) Aventurile lui Tom Sawyer - istoria care ne-a marcat copilăria

© Photo: RIA NovostiUn Mark Twain réédité sans le « n » word
Un Mark Twain réédité sans le « n » word - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este ziua în care s-a născut scriitorul și satiricul Mark Twain. Romanul său ”Aventurile lui Tom Sawyer” a impresionat multe generații de adolescenți din întreaga lume.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik, C.S. Astăzi se împlinesc 182 de ani de la nașterea marelui scriitor american Samuel Langhorne Clemens, cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain. El a fost un scriitor satiric și umorist, autor al popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer", „Prinț și cerșetor", „Aventurile lui Huckleberry Finn" și „Un yankeu la curtea regelui Arthur".

Romanul Aventurile lui Tom Sawyer a fost scris în anul 1876. Cartea a devenit imediat un "bestseller", care a marcat numeroase generații de adolescenți din lumea întreagă. Romanul a cunoscut numeroase ecranizări, inclusiv una în anul 1968, aparținând regizorilor Mihai Iacob și Wolfgang Liebeneiner. Filmul a fost o coproducție româno-franceză care s-a bucurat de un mare succes de public.

Mark Twain a fost bun prieten cu mai mulți oameni celebri, precum inginerul și inventatorul Nikola Tesla, politicianul Booker T. Washington, criticul literar William Dean Howells, scriitoarea Helen Keller și magnatul Henry Huttleston Rogers.

În ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul și buna sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume. El a fost probabil cel mai popular american din acea vreme.

Twain a murit în 1910. El a fost înmormântat la Elmira, statul New York.

Fluxul de știri
0