Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Silvia Radu a demis doi funcționari din cadrul Primăriei Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari / Примэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șefii de la Direcția generală educație și Direcţia transport public şi căi de comunicaţie au fost demiși printr-un ordin senat de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat, astăzi, 30 noiembrie, dispozițiile privind retragerea din funcție a șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată și, respectiv, a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș.

În contextul situației create, conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie va fi asigurată de Vitalie Butucel, șef adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă Viorica Negrei.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Foc și pară la ședința Primăriei Chișinău. Silvia Radu nu mai iartă pe nimeni

”Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public. Conducerea interimară își va exercita mandatul până la desemnarea câștigătorilor concursului public”, anunță administrația locală din Chișinău.

Primarul general Silvia Radu a luat decizia privind retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activității acestuia. În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Societate
Silvia Radu le-a înaintat un ultimatum tuturor angajaților Primăriei Chișinău

În cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău.

Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la  Liceul ”M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită.

S-a stabilit că deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu.

Fluxul de știri
0