Theresa May: Scandalul Twitter nu va afecta vizita lui Trump în Marea Britanie

© REUTERS / Stefan WermuthBritain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, March 29, 2017.
Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, March 29, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a comentat scandalul care s-a declanșat pe Twitter după ultimele postări ale președintelui SUA, Donald Trump, declarând că acesta nu va influența preconizata vizită oficială a lui Trump în Regatul Unit.

CHIȘINĂU, 30 nov- Sputnik. În urma scandalului dintre Londra și Washington, declanșat pe rețeaua de socializare, Trump a făcut apel către premierul Marii Britanii „să nu se concentreze" asupra persoanei lui, ci asupra „terorismului islamic radical".

La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că preconizata vizită a lui Trump în Marea Britanie trebuie anulată. Ministrul de Interne al Regatului Unit, Amber Rudd, a spus că Trump a procedat incorect.

„Invitația de a întreprinde vizita oficială a fost făcută și acceptată. Trebuie doar să stabilim data", a spus May, care efectuează la moment o vizită în Iordania, informează RIA Novosti.

May a adăugat că relațiile dintre cele două țări vor rămâne la același nivel.

„Este vorba de relații speciale și îndelungate. Este în interesul nostru să le dezvoltăm și să le păstrăm", a spus premierul britanic.

Miercuri dimineața, Trump a postat pe contul său de pe Twitter link-urile unor videoclipuri cu conținut antimusulman publicate de Jayda Fransen, unul dintre liderii organizației britanice de extrema dreaptă „Britain First". În cele două filmulețe, a căror autenticitate nu este confirmată, niște imigranți musulmani atacă oamenii și distrug statuia Fecioarei Maria.

Fluxul de știri
0