Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cerere și ofertă: unde ar putea fi amplasate baze militare ale Rusiei

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие РФ на базе "Хмеймим" в Сирии
Военнослужащие РФ на базе Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova constată o creștere sermificativă a adresărilor, din partea mai multor țări, cu inițiativa de a crea elemente de infrastructură militară a Federației Ruse pe teritoriul lor național

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Numărul cererilor a pornit pe o linie de trend ascendentă în ultimii doi ani, pe fundalul prestanței forțele aerocosmice ruse în Siria.

Lansarea unei rachete balistice antiaeriene - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia a testat o rachetă antiaeriană de ultimă generație, rămâi mască (video)

Succesele repurtate acolo, în opinia lui Viktor Bondarev, președinte al Comitetului pentru Apărare și Securitate al Camerei Superioare a Parlamentului rus, ”au arătat în mod evident, lumii întregi, forța și excelenta pregătire a armatei ruse, de asemenea capacitățile tehnice ale armamentului și a tehnicii militare din dotarea ei”.

Oficialul are convingerea că pe viitor ”propunerile de a crea baze militare ruse într-o țară sau alta vor fi foarte și foarte multe”.

Totodată Bondarev, citat de RIA Novosti, a negat că Moscova ar întreprinde ceva pentru a-și relua prezența militară în Cuba sau Vietnam. 

”În prezent nu se întrprind nici un fel de acțiuni reale pentru a reîntoarce bazele militare ruse în America Latină sau în Asia de Sud-Est”, a rezumat senatorul. 

 

 


Fluxul de știri
0