Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura oferă noi detalii în cazul șoferului care a spulberat un cărucior

© Sputnik / Руслан Вахаев / Accesați arhiva multimediaЖенщины с колясками
Женщины с колясками - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Republicii Moldova a oferit noi detalii în cazul șoferului de la Ștefan Vodă, care a spulberat un cărucior în care se afla un bebeluș de patru luni

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Procuratura raionului Ştefan Vodă a anunțat că dosarul bărbatului de la Ștefan Vodă care a spulberat cu mașina un cărucior în care se afla un copil de patru luni a fost transmis instanței de judecată.

Potrivit Procuraturii, bărbatul este învinuit de ”încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, săvârşită în starea de ebrietate și părăsirea locului accidentului rutier”.

ДТП в Чореску - Sputnik Moldova
Video
Accident la Ciorescu: un taxi s-a răsturnat

Tragedia s-a produs în seara zilei de 20 august, când inculpatul, fiind în stare de ebrietate şi fără a deţine permis de conducere, se deplasa la volanul unui VAZ pe strada centrală din satul Brezoaia. Bărbatul a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, spulberând un cărucior, în care se afla pe acostament.

Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei copilului, care stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă.

Copilul de 4 luni a decedat în drum spre spital.

Șoferul, în vârstă de 20 de ani, a părăsit locul accidentului, lăsând automobilul în stradă, deplasându-se la domiciliul său din acelaşi sat. La scurt timp, acesta a fost reținut. Oamenii legii au constat că el era în stare de ebrietate, concentraţia de alcool în aerul expirat fiind de 1,12 mg/l.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă de la 4 la 8 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Fluxul de știri
0