Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul incredibil din care o moldoveancă și-a otrăvit soțul

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale a făcut lumină într-un caz care a avut loc acum 15 ani și care s-a soldat cu moartea misterioasă a unui moldovean într-o stațiune balneară din Zatoca, Ucraina

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Procurorii au trimis în instanță dosarul în care o moldoveancă este cercetată penal pentru crima pe care a săvârșit-o încă acum 15 ani.

Potrivit oamenilor legii, în luna august a anului 2002, inculpata a pus la cale omorul propriului soț. Din două motive: nu se înțelegea cu acesta, dar și pentru că bărbatul ei deținea o sumă fabuloasă — 34000 de dolari, o adevărată avere pentru acea perioadă. Procurorii spun că victima a câștigat acești bani în mod cinstit, în perioada 1998-2002, când a muncit în Anglia.

Ребенок спит в детском автомобильном кресле. Архивное фото - Sputnik Moldova
Strigător la cer: Doi copii au murit, uitați de părinții lor în mașină

Ca nimic să nu dea de bănuit, soața asasină a organizat o vacanță pentru toată familia la o stațiune de odihnă din localitatea Zatoca, regiunea Odessa, Ucraina. Acolo ea i-a presărat otravă în băutură.

Iată cum procurorii povestesc acest caz: "În noaptea de 15 spre 16 august 2002, inculpata, conform planul bine chibzuit în prealabil, i-a administrat pe ascuns soțului său în băutura carbogazoasă preferată de acesta mai multe pastile, cu efect toxic, pe care ultimul le-a consumat. În consecință, victima a decedat ca rezultat al intoxicării".

După care bănuita a pus la cale un alt plan — cel de ștergere a urmelor crimei, plan care a fost realizat împreună cu nașul celor doi soți.

Кулак, фото из архива - Sputnik Moldova
Asta este Moldova: A fost condamnat doar după ce a comis al doilea omor

"Învinuita l-a telefonat pe nașul de cununie al celor doi, de la care a primit indicații cu referire la ascunderea urmelor infracțiunii, și anume să ardă blisterile de la pastile rămase ca rezultat al otrăvirii soțului său și să părăsească locul comiterii infracțiunii, facilitându-i întoarcerea în orașul Chișinău, Republica Moldova", au relatat procurorii.

Oamenii legii au anunțat că în prezent cei doi inculpați se află în arest preventiv. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

În final vom menționa urmărire penală și investigația au fost efectuate de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

Fluxul de știri
0