Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Amatorii de fumat la balcon, obligați să plătească compensații bănești vecinilor

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiFumător
Fumător - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O instanță judecătorească supremă a stabilit că persoanele care fumează la balcon vor putea fi obligate să compenseze dauna provocată prin acest gest

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Rusiei a decis că locatarii vor putea cere în instanță compensații bănești de la vecinii lor care își permit să fumeze la balcon.

Marin Maxian - Sputnik Moldova
Au plătit peste 7 milioane de lei pentru că au fumat unde nu trebuie

O hotărâre în acest sens a fost luată după ce a fost examinat litigiul apărut între doi locuitori ai orașului Novosibirsk. Unul dintre aceștia fuma la balcon, iar celui de al doilea i se făcea rău din cauza fumului de țigară.

Cei doi vecini s-au judecat timp de doi ani.

Decizia finală a instanței supreme a Rusiei a fost că cetățenii țării au dreptul să locuiască într-un mediu sănătos și prielnic, ce nu este afectat de fumul de tutun. Totodată, este permis fumatul în locuințe, însă numai dacă fumul nu iese în afara acesteia și dacă nu sunt afectați vecinii.

Fluxul de știri
0