Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mostre de viață exraterestră: Deja pe carcasa Stației Spațiale Internaționale

© Photo : Roscosmos/Sergey VolkovВыход в открытый космос российских космонавтов
Выход в открытый космос российских космонавтов - Sputnik Moldova
Abonare
După cum s-a dovedit, o colonie nevăzută cu ochiul liber s-a instalat confortabil pe suprafața comlexului orbital

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Microorganisme vii, provenite din cosmos, au fost descoperite la analiza probelor prelevate de pe învelișul exterior al Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Pe parcursul aflării în spațiul liber, dincolo de habitaclu, astronauții iau probe microbiologice de pe stratul dinafară, mai ales în acele locuri unde se acumulează depuneri.

”Acum în aceste probe s-au depistat bacterii care nu erau acolo în momentul lansării modulului ISS. Deci, ele sunt venite de undeva din spațiu pentru a se instala pe partea exterioară a învelișului stației. La moment acestea sunt supuse analizei și, se pare, nu prezintă vreun pericol”, a explicat cosmonautul rus Anton Chkaplerov.

© REUTERS / Olivia AclandLaborator
Исследования вируса - Sputnik Moldova
Laborator

Dar și microorganisme de proveniență terestră, transportate accidental pe stație, nu au pierit în spațiul liber. Ele au știut să supraviețuiască în vid absolut la temperaturi de la —150°C la +150°C. 

Fluxul de știri
0