Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă pe piața imobiliară și câte locuințe sunt date în folosință

© Sputnik / Мирослав РотарьPiața imobiliară
Piața imobiliară - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor oficiale, în 9 luni ale anului curent numărul locuințelor date în folosință în Republica Moldova a crescut cu peste 35%

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în perioada ianuarie-septembrie 2017 în Republica Moldova au fost date în folosință 4 mii 769 de locuințe (apartamente și case individuale de locuit), cu suprafața totală de 395,8 mii de metri pătrați.

Această cifră este cu 35,1% mai mare decât spațiile locative date în folosință în perioada similară a anului precedent.

Aproape toate locuințele date în exploatare sunt în localități urbane — 4 mii 524 de locuințe cu suprafață totală de 363,8 mii de metri pătrați, adică cu 50,5% mai mult față de nivelul înregistrat în ianuarie-septembrie 2016.

În sate au fost date în folosință 245 de locuințe, cu o suprafață totală de 32 de mii de metri pătrați.

Жилой квартал - Sputnik Moldova
Piaţa imobiliară se prăbuşeşte? De ce se ieftinesc apartamentele în Capitală

Chișinăul este localitatea în care au fost date în folosință cele mai multe locuințe — 4 mii 38 în cele nouă luni ale anului. Suprafața spațiului locativ s-a mărit, astfel, în Capitală cu 320,1 mii de metri pătrați, cu 44,1% mai mult decât în perioada similară a anului precedent.

Experții prognozează menținerea tendinței de ieftinire a spațiului locativ. Acest fapt se datorează ofertei ce rămâne destul de mare, în timp ce puterea de cumpărare a cetățenilor se află în scădere.

Fluxul de știri
0