Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a condamnat vehement decizia de expulzare a jurnaliștilor ruși

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean Igor Dodon a condamnat dur decizia autorităților de la Chișinău privind interzicerea intrării în Moldova a doi jurnaliști din Rusia

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Președintele Republicii Moldova a criticat dur decizia Poliției de Frontieră care le-a interzis ieri accesul în țară unor jurnaliști din Rusia și a cerut să-i fie prezentate explicații în scris.

"Condamn cu fermitate acest gest cu tentă anti-rusească a coaliției majoritare. Este evident că scopul unor astfel de acțiuni este deteriorarea relațiilor de cooperare cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă. Nu veți reuși! Am cerut ca organele competente să-mi ofere explicații în scris pe marginea celor întâmplate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că marți autoritățile de la Chișinău nu le-au permis intrarea în țară jurnalistului Alexei Samoliotov, de la postul de televiziune ”Zvezda”, și producătorului VGTRK Marina Safronova. Motivul invocat de autorități este că aceștia nu și-au anunțat scopul vizitei în Moldova.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, jurnaliștii au declarat că întreprind o ”vizită privată, dar nu au putut să demonstreze acest lucru”.

Fluxul de știri
0