Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Confirmat: Moldova va mai primi un împrumut pentru căile sale ferate

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaCale ferată
Cale ferată - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a confirmat că este dispusă să ofere cea de a doua tranșă de împrumut, de care Chișinăul are nevoie pentru reabilitarea Căilor Ferate din Moldova

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Marți, la Tbilisi, premierul moldovean, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele BERD, cu care a discutat despre parteneriatul dintre Republica Moldova și BERD, precum și despre a celei de-a doua tranșe de împrumut destinată reabilitării întreprinderii Calea Ferată din Moldova.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, vicepreședintele BERD „a confirmat disponibilitatea pentru acordarea, până la finele anului curent, a celei de-a doua tranșe de împrumut destinată reabilitării Căii Ferate din Moldova".

Suma acestui împrumut, acordat de BERD și BEI pentru Calea Ferată a Moldovei este de 55 de milioane de euro.

Vicepreședintele BERD a evidențiat că este importantă și asigurarea interconectării electrice dintre Republica Moldova și România.

Fluxul de știri
0