Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova s-au scumpit țigările

© Pixabay / markusspiskeСигареты
Сигареты - Sputnik Moldova
Abonare
Fumătorii vor plăti mai mult pentru un pachet de țigări - a fost majorat prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor a fost majorat. În ultima ediție a Monitorului Oficial a fost publicată Legea cu privire la majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor, adoptată recent de Parlamentul de la Chișinău.

Deputații au susținut inițiativa de a majora prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor fără filtru ovale până la 10 lei pentru un pachet și a țigaretelor fără filtru cu muștiuc până la 12 lei.

Fumatul în locuri publice - Sputnik Moldova
Societate
Țigările ușoare provoacă cel mai agresiv cancer la plămâni

În opinia autorului inițiativei, nivelul prețului minim de vânzare cu amănuntul stabilit până în prezent pentru țigaretele fără filtru, și anume 7 lei pentru un pachet, nu este suficient să contribuie la sporirea veniturilor la bugetul de stat, protecția sănătății populației și a pieței interne.

Diferența dintre prețul minim de comercializare cu amănuntul la țigaretele fără filtru ovale față de prețul țigaretelor fără filtru cu muștiuc a fost determinată de faptul că țigaretele fără filtru produse de producătorii autohtoni sunt în mare parte țigarete fără filtru ovale, iar țigaretele fără filtru de import sunt țigaretele fără filtru cu muștiuc.

”Prin urmare, diferența nivelului minim de comercializare cu amănuntul între aceste două tipuri de țigarete va echilibra avantajele comerciale dintre produsele autohtone și cele de import”, consideră deputatul.

În același timp, nivelul prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor cu filtru rămâne același, 16 lei per pachet.

Fluxul de știri
0