Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Cât vom plăti de mâine pentru benzină

© AFP 2024 / FADEL SENNAАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile tarife pentru perioada 29 noiembrie - 12 decembrie

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Potrivit ultimei decizii a ANRE, benzina va costa la pompă până la 17 lei și 67 de bani, iar motorina va costa cel mult 15 lei și 85 de bani.

Bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prețurile în Moldova au luat-o razna

Anterior instituția a stabilit următoarele tarife: benzina Premium-95 a costat cel mult 17 lei și 79 de bani, iar motorina — 15 lei și 78 de bani.

Tarifele noi, aprobate azi, intră în vigoare mâine, 29 noiembrie 2017.

Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari riscă să fie sancţionate. ANRE calculează prețurile la carbnuranți la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web. În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Fluxul de știri
0