Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspecția Financiară va fi lichidată

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaTehnologii financiare
Tehnologii financiare - Sputnik Moldova
Abonare
Inspecția Financiară ar urma să dispară, însă doar ca denumire, pentru că acest organ ar putea să fie redenumit și să activeze în baza unei legi noi

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Inspecția Financiară ar urma să dispară definitiv, însă acesta nu este un motiv de bucurie pentru agenții economici, deoarece succesorul de drept al instituției urmează să devină un nou organ cu funcții similare de control — Inspectoratul Financiar de Stat.

Lichidarea Inspecției Financiare și crearea pe baza ei a Inspectoratului Financiar de Stat este prevăzută de un proiect de lege înaintat în Parlament de deputații grupului PPEM.

Inspecţia financiară este o instituţie subordonată Ministerului Finanţelor, ale cărei funcții de bază sunt inspectarea financiară a operaţiunilor şi a tranzacţiilor privind respectarea cadrului normativ în domeniul bugetar şi economico-financiar, precum și detectarea prejudiciilor și a iregularităţilor la entităţile supuse inspectării (controlului) financiare.

Fluxul de știri
0