Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să includem persoanele cu dizabilități în procesul de adoptare a deciziilor

© Sputnik / Дарья ЧернегаЧиновники примэрии Кишинева пересели в инвалидные коляски
Чиновники примэрии Кишинева пересели в инвалидные коляски - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 29 noiembrie, ora 10.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Chișinău – Erevan – Tbilisi cu tema „Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități”, după care va urma o conferință de presă cu aceeași temă.

Asociația Obștească Uniunea Organizațiilor Invalizilor din Republica Moldova va organiza o videoconferință Chișinău — Erevan — Tbilisi în cadrul proiectului internațional „Realizarea incluziunii", orientat spre realizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în Moldova, Armenia și Georgia de a participa la procesul de adoptare a deciziilor.

În cadrul videoconferinței vor fi prezentate rezultatele obținute în cadrul proiectului, vor fi puse în discuție problemele care se referă la incluziunea persoanelor cu dizabilități din Moldova, Armenia și Georgia în procesele de adoptare a deciziilor, vor fi prezentate documentele finale ale proiectului „Politica-model privind incluziunea persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova, Armenia și Georgia".

Sunt invitați să participe reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului, ai Oficiului ONU pentru drepturile omului, Oficiului ombudsmanului, ai administrației publice locale, persoanele cu dizabilități, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din Armenia, Georgia și Republica Moldova.

Vor participa:

La Chișinău:

— Vitali KOVALEV, reprezentantul Asociației Obștești Uniunea Organizațiilor Invalizilor din Republica Moldova.

La Erevan:

— Armen ALAVEDEAN, director executiv al organizației obștești „Unison" pentru susținerea persoanelor cu dizabilități.

La Tbilisi:

— Gheorghe DZENALDZE, președintele Coaliției organizațiilor persoanelor cu dizabilități din Georgia „Pentru o viață independentă".

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md

Тel.: 079900003.

Videoconferința și conferința de presă se vor desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0