Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doliu în familia scriitorului Ion Druță. A decedat soția acestuia

© Screenshot / Youtube / Ion DruţăЭра Росина
Эра Росина - Sputnik Moldova
Abonare
Soția scriitorului, poetului și dramaturgului Ion Druță, Era Rosina, a decedat la Moscova.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Soția scriitorului Ion Druță, Era Samuilovna Rosina a decedat la vârsta de 87 de ani. 

Casa Mare - Sputnik Moldova
Spectacolul „Casa Mare" va fi jucat la Chișinău în prezența lui Ion Druță

Ion Druță este un scriitor, poet, dramaturg și istoric literar din Republica Moldova. Druță s-a născut la 3 septembrie 1928, Horodiște, județul Soroca, în prezent în raionul Dondușeni. Din 1960, scriitorul locuiește împreună cu familia sa la Moscova, Rusia. 

Ministrul Culturii, Cercetării și Educației al Republicii Moldova, Monica Babuc, a adresat scriitorului cu un mesaj de compasiune.

”O căsătorie de șase decenii înseamnă mai mult de o jumătate de secol împărțit la doi – înseamnă două destine îngemănate. O căsătorie de șase decenii cu un Mare Artist, înseamnă o dăruire absolută geniului acestuia, când pe altarul talentului său și a familiei sunt puse deopotrivă năzuințele și obiectivele proprii, iar toate acestea nu se percep drept o jertfă, ci drept o manifestare a unui mare și profund sentiment”, a scris Monica Babuc în mesajul său de compasiune. 

Era Rosina s-a născut în anul 1929. Este fiica cunoscutului poet izraelian Samuil Rosin. 


Fluxul de știri
0