Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Doamnă a teatrului românesc, Stela Popescu, cunoscută de un public larg și în Republica Moldova, va fi îngropată duminică la cimitirul Mănăstirii Cernica, de la marginea Bucureștiului

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Marea actriță Stela Popescu va fi înmormântată, duminică, 26 noiembrie, la cimitirul Mănăstirii Cernica, de la marginea Bucureștiului. 

Marea Doamnă a teatrului românesc, Stela Popescu, cunoscută de un public larg și în Republica Moldova,  a murit din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic sever incompatibil cu viața. Medici legiști au constatat că moartea vestitei actrițe a survenit în perioada 22-23 noiembrie.

Duminică, sicriul cu trupul neînsuflețit al Stelei Popescu va părăsi Teatrul de Revistă Constantin Tănase și va fi dus biserica Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare a actriţei Stela Popescu va avea loc duminică, la ora 12,00, la Mănăstirea Cernica.

Stela Popescu și Mirabela Dauer - Sputnik Moldova
Societate
Mirabela Dauer, mesaj cutremurător pentru Stela Popescu

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare. Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis  — ”Ordinul României în Rang de Cavaler”, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. 

Astfel, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care va fi pus steagul tricolor, va fi așezat pe un catafalc ce va fi încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari. Ceremonia religioasă va fi oficiată de un sobor de preoți din care nu vor lipsi fețe bisericești de rang înalt, de la Arhiepiscopie. Coborârea sicriului în groapă va fi  marcată de mai mute salve trase în aer de soldații din garda de onoare.

Potrivit rezultatelor necropsiei, Stela Popescu a murit din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic sever incompatibil cu viața. Medici legiști au constatat că moartea vestitei actrițe a survenit în perioada 22-23 noiembrie. Presa din România scrie că Stela Popescu a fost găsită la 12 ore de la survenirea morții. Stela Popescu ar fi suferit acest accident vascular cerebral hemoragic sever cu două-trei zile înainte de survenirea morții. 

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 într-o localitate din raionul Orhei. În anul 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

Stela Popescu a susținut un șir de spectacole la Chișinău. Ultima dată, Stela Popescu a venit la Chișinău în luna decembrie, anul trecut.Fluxul de știri
0