(VIDEO) Top 5 filme celebre cu Stela Popescu

© Photo : Teatrul de Revista ”Constantin Tanase”Stela Popescu și Alexandru Arșinel
Stela Popescu și Alexandru Arșinel - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova a selectat cele mai bune filme în care celebra actriță Stela Popescu a jucat roluri principale

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik, Cezar Salagor. Joi, a murit renumita actriță Stela Popescu. Ea a trecut la cele veșnice la vârsta de 81 de ani. Artista a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din România. În 1958, ea debutează în cinematografie. Sputnik Moldova vă propune un Top 5 filme celebre cu Stela Popescu:

1. Primul film din cariera Stelei Popescu a fost comedia în alb-negru „Alo! Ați greșit numărul!". Este povestea unui student la conservator care, în intenția de a da un simplu telefon, greșește numărul. Fără să vrea, el sună familia celui mai dur profesor al său, iar la telefon îi răspunde fiica acestuia. Prietenia lor se naște din replica banală: Alo! Ați greșit numărul!

2. Stela Popescu a jucat și în filmul lui Sergiu Nicolaescu „Nea Mărin Miliardar" (1979), care este considerat drept una dintre cele mai bune comedii românești.

Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-și răscumpăra fata ce fusese răpită de niște gangsteri. Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză și praz. Ca urmare a confuziei între cele două personaje, dar și între cele două serviete, au loc tot felul de situații hilare. Lucrurile se complică odată cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Mărin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confundă și ea pe cei doi. Filmul se termină cu happy-end, bandiții sunt arestați de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce în vizită la Băilești.

3. Actrița a jucat în rolul principal al filmului muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine", regizat de Gheorghe Vitanidis după scenariul lui Octavian Sava.

Acest film este un muzical care urmărește lupta dintre doi tineri, Radu și Laurențiu, pentru Irina, o studentă la Conservator. Radu are sarcina de a inaugura un spectacol pentru arena Teatrului Nostru, iar Laurențiu lucrează la o revistă. Amândoi au nevoie de ajutorul Irinei. În încercarea de a o convinge pe fată, Radu apelează la prietenul său, Gelu, care îi compune un șlagăr pentru a o cuceri.

4. „Astă seară dansăm în familie" este un film de comedie turnat în anul 1972, regizat de Geo Saizescu.

Subiectul filmului îl reprezintă periplurile prin țară a doi escroci sentimentali, care se prezintă drept persoane respectabile și prind în plasă numeroase victime feminine de diferite vârste, de la care reușesc să obțină importante sume de bani în schimbul promisiunilor de căsătorie.

5. „Mamaia" este ultimul film în care a jucat Stela Popescu. 

În filmul care încheie cariera cinematografică a actriței, aflăm povestea bătrânei Matilda, nevoită să țină piept unui afacerist feroce, Tănase, care vrea să pună mâna pe mansarda ei. Acest rechin imobiliar nu are scrupule și conștiință. El și-a construit averea prin înșelarea persoanelor în vârstă și luarea caselor acestora.

Fluxul de știri
0