Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Hvorostovski ar fi putut deveni pianist sau rocker

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaОперный певец Дмитрий Хворостовский
Оперный певец Дмитрий Хворостовский - Sputnik Moldova
Abonare
Vocea, carisma, destinul incandescent, firea sa de adevărat luptător, astfel va rămâne Dmitri Hvorostovski în memoria admiratorilor săi

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Renumitul interpret de operă Dmitri Hvorostovski a decedat în noaptea de marți spre miercuri, pe 22 noiembrie. În anul 2015 artistul a fost diagnosticat cu tumoare pe creier. În tot acest răstimp, cântărețul de operă nu a încetat să lupte cu boala.

Dmitri Hvorostovski a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume devenind nu doar un star al scenei de operă, ci un adevărat rocker și un rebel care a spart stereotipurile privind interpreții de operă, procedând întotdeauna nu cum trebuie, ci cum dorea el. Întru confirmarea acestei afirmații, oferim în continuare detalii selectate de reporterii Sputnik Belarus.

Hvorostovski a devenit renumit în anul 1989, după ce a devenit învingător în cadrul Concursului Internațional de Interpretare „Cea mai bună Voce" de la Cardiff (Marea Britanie). În 1995 i-a fost atribuit titlul de Artist al Poporului din Rusia. A fost decorat cu ordinele „Aleksandr Nevski" (2015) și „Pentru merite față de Patrie" gradul IV (2017).
În perioada decembrie 2001 — martie 2002 a interpretat rolurile principale în noua regie a operei „Don Carlos" de Giuseppe Verdi și a operei „Război și pace" de Serghei Prokofiev.

În august 2010 Dmitri Hvorostovski a participat pentru prima dată la prestigiosul festival de operă anula de la Verona (Italia) unde a evoluat în rolul contelui di Luna în opera „Trubadurul" de Giuseppe Verdi. Tot în anul 2010 Hvorostovski a interpretat strălucitor rolul lui Rigoletto din opera cu același nume pe scenele Covent Garden din Londra și Operei de Stat din Viena.

În 2011 fenomenalul cântăreț de operă rus a evoluat cu un succes fantastic în rolul dogelui din opera „Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi la „Metropolitan Opera" din New York.

Fluxul de știri
0