Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Majoritatea europenilor își doresc o ameliorare a relațiilor cu Rusia

© Flickr / European ParliamentЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Un sondaj realizat recent în câteva țări UE arată că majoritatea europenilor își doresc o normalizare a relațiilor cu Rusia, în pofida faptului că elitele politice promovează politici contrare acestor aspirații

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. În pofida deciziilor luate în cancelariile europene, majoritatea absolută a cetățenilor din Marea Britanie, Germania, Polonia și Franța, potrivit unui sondaj realizat în cadrul proiectului Sputnik.Opinii.

În RFG, 87 la sută dintre cetățeni s-au pronunțat pentru normalizarea în cel mai scurt timp a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia. De menționat că adepții unor viziuni de stânga susțin în proporție mai mare decât cei de dreapta pentru îmbunătățirea acestor relații.

În Franța, pentru consolidarea cooperării între Moscova și Bruxelles s-au pronunțat 79% procente dintre respondenți.

Speră într-o ameliorare a relațiilor speră și 68% dintre britanici, cei mai mulți adepți ai acestei idei fiind printre liberal-democrați.

De asemenea, 85 la sută dintre cetățenii Poloniei susțin parteneriatul cu Rusia, în temei, adepții stângii și centriștii.

© SputnikSondaj: Relațiile Rusia - UE
Sondaj: Relațiile Rusia - UE - Sputnik Moldova
Sondaj: Relațiile Rusia - UE

Sondajul a fost realizat în perioada 20 — 27 septembrie 2017 de compania Ifop. Au fost intervievați 3 228 de respondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă, geografie. Eroarea maximă în totalul pe țară constituie 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii.

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Fluxul de știri
0