Poliția germană a reținut “refugiați” sirieni care planificau atentate teroriste

© Sputnik / Ekaterina Solowyewa / Accesați arhiva multimediaPolizei Deutschland
Polizei Deutschland - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția germană a reținut un grup de refugiați sirieni care planificau organizarea mai multor atentate teroriste pe teritoriul Germaniei

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. În Germania a fost reținut un grup de sirieni care sunt suspectați de legături cu gruparea teroristă Statul Islamic și de planificarea unui atentat terorist la iarmarocul de Crăciun în orașul Essen, anunță compania germană de radio și televiziune Hessischer Rundfunk, cu referire la surse în organele de forță.

Anterior, procuratura generală din Frankfurt pe Main a anunțat că în cadrul unei operațiuni antiteroriste în patru landuri germane au fost reținuți șase sirieni cu vârsta cuprinsă între 20 și 28 de ani. Aceștia sunt suspectați de legături cu ISIS și pregătirea unei serii de atacuri pe teritoriul Germaniei. Potrivit procuraturii, aceștia pregăteau atentate teroriste cu utilizarea armelor sau bombe.

Deocamdată autoritățile nu au confirmat oficial datele cu privire la planificarea unui atentat în cadrul iarmarocului de Crăciun în orașul Essen.

La raziile, care au avut loc în cadrul unei operațiuni ample antiteroriste, marți dimineața, au participat peste 500 de angajați ai poliției. Percheziții au avut loc în opt apartamente din landurile Hessa, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia și Saxonia. Poliția a ridicat telefoane mobile, laptopuri și alte materiale.

Potrivit Hessischer Rundfunk, patru dintre cei reținuți au sosit în Germania și au solicitat statutul de refugiat în septembrie 2014, ceilalți doi — în august și septembrie 2015. Potrivit ziarului Welt, suspecții au participat la acțiunile militare pe teritoriul Siriei de partea ISIS. Procuratura germană deocamdată nu a confirmat aceste informații.

Fluxul de știri
0