A murit cântărețul de operă Dmitri Hvorostovski

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaРоссийский певец Дмитрий Хворостовский во время интервью
Российский певец Дмитрий Хворостовский во время интервью - Sputnik Moldova
Abonare
Decesul Artistului Poporului din Rusia, Dmitri Hvorostovski, a fost confirmat de interpretul Dmitri Malikov

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Artistul Poporului din Rusia, renumitul cântăreț de operă Dmitri Hvorostovski, a murit astă noapte, la Londra, la vârsta de 55 de ani, a comunicat interpretul Dmitri Malikov.

„Dețin informația de la Lilia Vinogradova, poeta care îmi scrie versurile. Aceasta era în relații foarte apropiate cu el și se afla alături. Poeta mi-a scris că el a murit la ora 3.36, ora Londrei", a spus Malikov, citat de RIA Novosti.

Hvorovstovski s-a stins la vârsta de 55 de ani, după o boală grea și îndelungată.

La sfârșitul anului 2015 cântărețul, care locuia deja de mai mulți ani la Londra, a anunțat că suferă de o tumoare la creier.

Dmitri Hvorovstovski a devenit cunoscut pe plan mondial în anul 1989, când a câștigat concursul televizat de la BBC, „Interpretul lumii", în orașul Cardiff (Marea Britanie), învrednicindu-se de titlul „Cea mai bună voce" și marele premiu. După debutul la Nice Opera (Franța), în spectacolul „Dama de pică" de Piotr Ceaikovski, Dmitri a fost invitat să participe la renumite festivaluri de operă și să concerteze pe scenele celor mai prestigioase teatre de operă din lume, precum Opera Regală Covent Garden din Londra (Marea Britanie), Metropolitan Opera din New York (SUA), Opera din Paris (Franța), Opera de Stat din Bavaria (München, Germania), La Scala (Milano, Italia), Opera de Stat din Viena (Austria) etc.

Fluxul de știri
0