Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când le era lumea mai dragă, în ușă au apărut ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Două persoane, plătite din bugetul de stat, sunt cercetate penal pentru corupere pasivă și luare de mită

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Două persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție în cadrul a două dosare intentate pe cazuri de corupere pasivă și luare de mită. Este vorba despre un executor judecătoresc și un evaluator. 

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
CNA a început săptămâna cu o reținere surpriză la Chișinău

Potrivit CNA, cei doi ar fi încercat contra unor sume de bani să subevalueze și să lichideze la un preț diminuat mai multe bunuri sechestrate.

Potrivit materialelor primului dosar, executorul judecătoresc ar fi pretins prin estorcare 30 de mii de lei pentru ca fiecare din cele 3 automobile sechestrate să fie scoase la licitație la un preț mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.

Astfel, sub supravegherea ofițerilor Anticorupție, au fost transmise câteva livrări de control sub formă de bani, ultima tranșă fiind de 15 mii de lei, drept urmare bănuitul a fost prins în flagrant delict.

În cazul evaluatorului, acesta ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini. 

Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

 

Fluxul de știri
0