Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul de altă dată, văzut de locuitorii Germaniei

© Sputnik / Мирослав РотарьФонтан
Фонтан - Sputnik Moldova
Abonare
Un documentar realizat în 1971 pentru televiziunea Republicii Democrate Germane, acumulează mii de accesări pe internet cum era Chișinăul văzut de nemți acum mai bine de 45 de ani

CHIȘINĂU, 21 nov — Sputnik. Cum arăta Chișinăul acum mai bine de 45 de ani? Ne putem crea o impresie în acest sens privind scurtmetrajul documentar realizat de studioul cinematografic „Moldova film" în anul 1971.

Autorii acestui film, care circulă de ceva timp pe internet, sunt regizorul Nicolai Harin și scenaristul Mihail Melnic.

Secvențele realizate de pe un elicopter prezintă mai întâi panorama Chișinăului, livezile și lacurile din împrejurimile orașului. După care urmează imagini din Piața Gării Chișinău, bulevardul Negruzzi, clădirea Academiei de Științe, sediul Consiliului orășenesc, Casa Guvernului, precum și edificiile vechi ale capitalei moldovenești.

În film pot fi văzute zonele de agrement ale orașului: ”Lacul comsomolist”, parcul „A. Pușkin", scuarul din Râșcanii de jos, cu stela și capela înălțate în memoria voluntarilor bulgari care au luptat în ultimul război ruso-turc.

Autorii documentarului au inclus de asemenea secvențe din aulele Institutului de Medicină, din secțiile uzinei de frigidere, de pe șantierele de construcție.

Totodată, în film apar imagini cu evoluția Artistei Poporului din URSS Maria Bieșu și cunoscutei interprete de estradă Maria Codreanu.

Filmul este tradus în limba germană.

Fluxul de știri
0