Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un primar a fost reținut în cadrul operațiunii Procuraturii Anticorupție și CNA

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunea comună a Procuraturii Anticorupție și CNA, care se desfășoară în mai multe primării din țară, inclusiv la Primăria Chișinău și la fostul Minister al Mediului, s-a soldat până cu patru rețineri la această oră.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Patru persoane au fost reţinute, până la această oră, în cadrul operaţiunii desfășurată de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. 

Potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi, printre reţinuţi este și primarul din Ghelăuza. Este vorba de Nicoleta Malai, aleasă în această funcție în 2015, pe listele Partidului Liberal.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: CNA a descins la Primăria Chișinău și la sediul unui minister

De asemenea, au mai fost reținuți şi trei reprezentanţi ai companiilor beneficiare ale unor licitaţii trucate. 

”În prezent, acţiunile de urmărire penală sunt în desfăşurare în mai multe primării din ţară şi la sediile unor companii. Acestea au loc în cadrul unui dosar care vizează trucarea unor licitaţii de milioane de lei, bani proveniţi din Fondul Ecologic pentru susţinerea unor proiecte locale. La finalul operaţiunii, vom reveni cu detalii despre persoanele reţinute şi esenţa cauzei”, a declarat Starinschi. 

Până la comasarea cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului a fost condus de liberalul Valeriu Munteanu.

Fluxul de știri
0