Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rezultatele referendumului: Cum au votat locuitorii Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariРеферендум по отставке мэра в Кишиневе
Референдум по отставке мэра в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nouă din zece persoane care au participat la referendumul de duminică, s-au pronunțat pentru revocarea primarului general al Capitalei

CHIŞINĂU, 19 nov — Sputnik. Majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău, care au participat la referendum, au votat pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, potrivit datelor Consiliului Electoral de Circumscripție.

Datele preliminare, după procesarea tuturor celor 307 procese verbale, arată că la referendumul privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului, Dorin Chirtoacă, au participat în total 107 mii 577 de cetăţeni cu drept de vot (17,54%).

Voturile s-au repartizat în felul următor: Pentru revocarea din funcţie au votat 93 de mii 720 de alegători (87,12%), iar împotrivă — 13 mii 857 de cetățeni cu drept de vot (12,88%).

Codul Electoral prevede că pragul de validare pentru referendumul local este de 33 la sută (în jur de 210 mii de persoane). Astfel, referendumul de duminică a eșuat, deoarece rata de participare a fost de numai 17,54 la sută.

În decurs de 48 de ore după închiderea secțiilor de votare, Consiliul urmează să informeze Comisia Electorală Centrală ci privire la rezultatele referendumului local. Abia după asta, CEC își va face publică decizia privind plebiscitul.

Fluxul de știri
0