Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Radarul zburător” a efectuat primul său zbor - VIDEO

© World AviationAvionul A-100
Avionul A-100 - Sputnik Moldova
Abonare
Complexul militaro-industrial din Rusia continuă să uimească întrega lume cu noile elaborări și crecetări din domeniul tehnicii militare de ultimă generație

CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Complexul radar multifuncțional de aviație pentru supraveghere și ghidare A-100 a efectuat, sâmbătă, primul zbor de probă, a declarat jurnaliștilor un reprezentant al concernului rus „VEGA”, care se ocupă de construcția „radarelor zburătoare”, scrie RIA Novosti.

După cum menționează cei de la serviciului de presă al concernului rus, în timpul primilor ore de zbor specialiștii au verificat caracteristicile aerodinamice ale aeronavei, performanța avionică și o parte din echipamentul complexului de radio-inginerie.

Complexul A-100 a fost elaborat având la bază avionul militar de transport IL-76MD-90A. Avionul este echipat cu un sistem de antenă și cu echipament special de radio-inginerie de ultimă generație care îi permite să genereze un câmp radar care poate fi îndreptat spre direcția dorită. Mai mult ca atât, complexul radar multifuncțional poate detecta și urmări ținta, precum și să participe la coordonarea zborurile efectuate de avioanele de luptă sau orientarea bombardierilor strategice pentru fixarea țintelor aeriane, terestre și maritime.

Acest tip de avion va substitui complexul radar A-50 și A-50U.

Comform declarațiilor ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, dezvoltarea unei noi aeronave de acest gen se datorează apariției unor noi tipuri de ținte, inclusiv aeronavele tactic-operaționale de ultimă generație. Producția în serie și dotarea forțelor armate cu complexul A-100 vor începe în anul 2020.

Fluxul de știri
0