Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deţinut a murit în Penitenciarul Pruncul - detalii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost găsit în stare de inconştienţă de către colegii de celulă

CHIŞINĂU, 19 nov — Sputnik. Departamentul Instituţiilor Penitenciare a comunicat că deţinutul a decedat sâmbătă, 18 noiembrie, în Penitenciarul nr.9 — Pruncul, din Chişinău.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Accidente
Un deținut a fost găsit mort în celulă, în Penitenciarului nr.13

Potrivit instituţiei, bărbatul nu prezenta semne de moarte violentă, iar cauza prealabilă a decesului, stabilită de medici, ar fi moarte subită cardiacă.

Deţinutul a fost depistat în stare inconştientă de către colegii de celulă. Angajaţii penitenciarului au adus bărbatul la Serviciul medical, unde au fost întreprinse măsuri de resuscitare, fiind solicitat şi serviciul de urgenţă,,903". Membrii echipajului sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constatate decesul deţinutului, diagnosticul prealabil fiind moarte subită cardiacă.

Au fost informate imediat rudele, organele procuraturii, poliţiei și Avocatul Poporului, iar corpul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală.

Bătaie - Sputnik Moldova
Priviți cum a fost lovit Braguța: ca să fie ucis, nu bătut. Cine este următorul?

Oamenii legii precizează că bărbatul în vârstă de 58 de ani, nu se afla la evidența medicului și nici nu a acuzat probleme de sănătate în timpul deținerii.

În privinţa acestui caz a fost iniţiată o cercetare de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Amintim că, acum aproximativ trei săptămâni, un deținutul a decedat în Penitenciarului nr.13 din Chișinău, fiind vorba tot de moarte subită.

De asemenea, pe 26 curent, un tânăr de 32 de ani, Andrei Braguţa, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul", fiind bătut crunt de către colegii de celulă.

Fluxul de știri
0