Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine dintre politicienii moldoveni au participat deja la referendum

© Sputnik / Miroslav RotariЗинаида Гречаная
Зинаида Гречаная - Sputnik Moldova
Abonare
În prima jumătate a zilei în care se desfășoară referendumul privind demiterea primarului general al Capitalei, puțini dintre liderii politici de la Chișinău au ieșit la vot și au făcut declarații de presă. Prin cei care au făcut însă lucrul acesta este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi.

CHIŞINĂU, 19 nov — Sputnik. La ieșirea din secție de votare, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat presei: „Orice cetățean care nu este indiferent trebuie să iasă la referendum, pentru că trebuie să scăpăm de urgia care se întâmplă în Chișinău. Cetățenii trebuie să-și aleagă un primar demn. Nu am niciun fel de dubii că lumea nu este indiferentă", a spus liderul socialist.

În același timp, ea a postat pe pagina sa de facebook un text în care a explicat de ce a participat la referendum.

"Am votat pentru o schimbare spre bine în Capitală, pentru renaștere și prosperitate. Pentru oportunitatea fiecăruia dintre noi de a participa la luarea deciziei nu numai în ceea ce privește numirea funcționarilor locali, ci și demisia lor — în cazul în care nu își îndeplinesc funcțiile. Pentru ca persoanele corupte și incompetente să fie excluse din conducerea orașului, astfel încât fiecare reprezentant al autorităților municipale să știe că cetățenii cer responsabilitate și profesionalism, onestitate și îndeplinirea îndatoririlor. Chișinăul are viitor!", în felul acesta și-a încheiat Zinaida Greceanîi apelul pe facebook.

Fluxul de știri
0