Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Cine sunt noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor

© Sputnik / Мирослав РотарьAdunarea Generală a Procurorilor
Adunarea Generală a Procurorilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii din întreaga ţară s-au convocat, ieri, la Chişinău pentru a alegere noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor

CHIŞINÎU, 18 nov — Sputnik. Adunarea Generală a Procurorilor a ales, vineri, în baza votului secret, direct şi liber exprimat, cinci membri noi în componenţa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

La şedinţă au fost prezenţi 573 de procurori din numărul celor 632 de procurori în funcţie. Candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi pentru a accede în componenţa CSP sunt:

— Inga Furtună — procuror în Secţia combatere tortură în cadrul Direcţiei urmărire penală şi criminalistică a Procuraturii Generale (473 voturi);
— Andrei Roşca — procurorul-şef al Procuraturii Rezina (411 voturi);
— Adrian Bordianu — procuror-şef al Procuraturii Criuleni (377 voturi);
— Angela Motuzoc — adjunctul-interimar al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău (331 voturi);

— Constantin Şuşu — procuror în Procuratura Sângerei (297 voturi).

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu sediul Procuraturii Generale

Procuratura Generală informează printr-un comunicat că alegerile s-au desfăşurat în mod transparent, în prezenţa presei, a observatorilor din cadrul Proiectului Delegaţiei Uniunii Europene, precum şi a tuturor procurorilor şi a candidaţilor înaintaţi şi susţinuţi de structurile procuraturii de diferit nivel.

Potrivit noii Legi cu privire la Procuratură, mandatul membrilor aleşi ai CSP este de 4 ani, iar aceeaşi persoană nu poate deţine funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor două mandate consecutiv. De asemenea, procurorii aleşi în calitate de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor, se detaşează din funcţie pe durata exercitării mandatului, iar perioada de activitate în calitate de membru CSP se include în stagiul profesional de procuror.

Mandatul noului Consiliu Superior al Procurorilor va începe imediat după expirarea, pe 19 decembrie 2017, a mandatului actualului CSP.

Fluxul de știri
0