Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Hoți în lege din Republica Moldova, reținuți în Franța. Iată cu ce se ocupau

© AFP 2024 / LOIC VENANCEPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de drept din Franța au reținut 35 de persoane originare din fostele republici sovietice care făceau parte dintr-o grupare criminală

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik. În Franța organele de drept au reținut 35 de persoane originare din fostele republici ale URSS. Se presupune că ele făceau parte dintr-un grup criminal organizat care acționa în Paris, transmite RIA Novosti.

Кулак, фото из архива - Sputnik Moldova
Asta este Moldova: A fost condamnat doar după ce a comis al doilea omor

Reținuții sunt majoritatea originari din Georgia, printre ei aflându-se și opt femei. Totodată, unii reținuți sunt de baștină din Moldova. Toți aceștia sunt suspectați de spargeri de apartamente și furturi din buzunare, șantaj și contrabandă.

În timpul operațiunii, polițiștii au confiscat arme, 70 de mii de euro în numerar și au arestat conturile suspecților pe care erau depuse 200 de mii de euro.

Perchezii au fost efectuate și în afara regiunii pariziene. Și anume în regiunea italiană Calabria, unde unii reținuți dețineau bunuri imobile.

Membrii grupării au fost calificați de oamenii legii drept „hoți în lege", subînțelegând prin această noțiune „o frăție criminală de pe întinderile blocului sovietic (Rusia, Georgia, Armenia, Moldova, Ucraina)".

Fluxul de știri
0