Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: Alegătorii mai au timp să verifice corectitudinea listelor electorale

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe 19 noiembrie, la Chișinău, urmează să aibă loc referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău și alegeri locale noi în 10 localități

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că până sâmbătă, 18 noiembrie, alegătorii din aceste localități pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web a Comisiei www.cec.md, rubrica ”Verifică-te în RSA”.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultima oră: Referendumul anti-Chirtoacă va avea loc la 19 noiembrie

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective.

Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.


Fluxul de știri
0