Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Impresionant: 30 de state, la coadă să cumpere avionul rusesc de luptă MiG-35

© Sputnik / Eugene Odinokov / Accesați arhiva multimediaМногоцелевой фронтовой истребитель МиГ-35 во время демонстрационных полетов на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2017
Многоцелевой фронтовой истребитель МиГ-35 во время демонстрационных полетов на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 30 de state sunt în așteptarea apariției pe piață a noului avion rusesc de luptă MiG-35

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik.  Peste 30 de state sunt gata să-și înlocuiască vechile aeronave cu noul avion rusesc de luptă MiG-35, potrivit directorului general al corporației MiG, Ilya Tarasenko, citat de RT. În prezent, avioanele de luptă sunt în faza de testare.

Compania își propune să exporte avioane în valoare de 10 miliarde de dolari, aeronavele de luptă urmând să între pe piață începând cu anul viitor, a declarat Tarasenko într-un interviu oferit publicației Bloomberg, în cadrul unui show aviatic de la Dubai.

Obiectivele de export nu includ serviciile de mentenanță și suport post-garanție.

Avionul MiG al corporației Mikoyan Aircraft Corporation poate atinge o viteză de 2.700 km/h și o altitudine de 17.500 metri. Raza sa de lovire este de 1000 km, adică una de două ori mai mare decât la avioanele din generația anterioară, având opțiunea de înlocuire a locului celui de-al doilea pilot cu un rezervor adițional pentru combustibil.
Aeronava reprezintă o versiune modernizată a modelului MiG-29, aflată în dotarea forțelor aeriene din 25 de state, inclusiv India, Serbia, Sudan, Siria, Belarus, Algeria și Iran. Prima solicitare de achiziție a venit din Egipt.

Potrivit lui Tarasenko, caracteristicile avionului, precum raza de lovire, capacitatea de a transporta muniții cu greutate sporită, vizibilitatea redusă pentru radare, fac din MiG-35 un instrument perfect pentru țările din Orientul Mijlociu.

Noul model al avionului de luptă, apariția căruia este așteptată cu nerăbdare de clienții internațional, va intra în dotarea Forțelor Aeriene Ruse în anul 2020.

Fluxul de știri
0