Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) Incredibil: Cum sunt înșelați moldovenii la benzinărie - detalii

© AFP 2024 / SAEED KHANАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au descoperit schema prin care au fost înșelați mii de moldoveni atunci când și-au alimentat mașinile la benzinărie

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Oamenii legii au descoperit un grup de persoane care acționa în mai multe rețele de distribuție a carburanților. Aceștia au pus în aplicare o schemă ingenioasă prin care îi înșelau pe clienți, atunci când aceștia își alimentau mașina la benzinării.

La solicitarea companiei Petrom Moldova, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura sectorului Râșcani din Capitală, au documentat timp de cinci luni activitatea grupării suspectate de înșelăciune, escrocherie și evaziune fiscală.

Potrivit Poliției, aceștia au instalat la pompele de distribuire a petrolului, în special la cele din Capitală, niște plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, la procurarea carburanților, consumatorii erau înșelați cu aproximativ 5 la sută.

În consecință, fiecare stație de alimentare implicată în schemă, înșela lunar consumatorii cu aproximativ 7,5 — 10 tone de combustibil, depășind astfel suma de 120 de mii de lei.

АЗС - Sputnik Moldova
De mâine prețurile la benzină și motorină explodează. Iată noile tarifele

Pe 18 octombrie, polițiștii au efectuat percheziții la toate stațiile din toate lanțurile de benzinării, precum și la domiciliile, în oficiile și autoturismele persoanelor bănuite. Ei au depistat și ridicat mai multe dispozitive și accesorii. Este vorba de memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente ale plăcilor de bază a pompelor de distribuție a combustibilului, cablaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor.

De asemenea, organizatorul grupului deținea un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate).

În cadrul audierilor, persoanele implicate și-au recunosc vina integral. Acestea sunt cercetate penal în stare de libertate pentru escrocherie, înșelarea clienților și evaziune fiscală. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani.

Fluxul de știri
0