Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a pățit un polițist de la Chișinău care a vrut să devină procuror

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Buiucani a avut un vis: să devină procuror

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Doi avocaţi şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Buiucani au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă de procurorii Anticorupţie şi ofițerii CNA. Cei doi avocaţi sunt bănuiţi că au pretins 20 de mii de euro de la un condamnat şi un poliţist.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA au descins la Ministerul Finanțelor

Într-un caz este vorba despre soluţionarea unui dosar penal, aflat pe rolul instanţei de judecată, pentru care unul dintre avocaţi ar fi pretins 13 mii de euro. Cel de-al doilea caz a fost descoperit în procesul de documentare a primei infracţiuni. Procurorii şi ofiţerii CNA au constatat că avocatul, aflat în vizor, împreună cu un alt avocat, cere de la un ofiţer de urmărire penală 7 mii de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiţie, iar ulterior să fie angajat ca procuror.

În procesul de investigare a faptelor, s-a constatat că avocaţii ar fi luat banii însă fără a duce până la capăt promisiunile. Acţiunile avocaţilor şi poliţistului au fost documentate de CNA şi procurori, drept urmare aceştia fiind reţinuţi şi plasaţi în izolator pentru 72 de ore.

Pe marginea faptelor descrise, au fost deschise două dosare penale, care au fost conexate într-o singură cauză. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la  7 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 200 de mii la 300 de mii de lei.

Fluxul de știri
0