Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ciclonul polar Olaf se îndreaptă spre România. Ce se va întâmpla în Moldova

© RIA Novosti / Alexei Kudenko / Accesați arhiva multimediaЗасохший борщевик, покрытый инеем, brumă, îngheţ
Засохший борщевик, покрытый инеем, brumă, îngheţ - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii prognozează o răcire treptată a vremii, iar ploile vor trece treptat în lapoviță

CHIȘINĂU,16 nov — Sputnik. Potrivit meteorologilor moldoveni, temperaturile vor rămâne constante în următoarele două zile, maximele diurne oscilând între +8..+10 grade Celsius.

De duminică însă, mercurul din termometre va începe să coboare treptat, iar săptămâna viitoare este așteptată o răcire mai accentuată a vremii, cu temperaturi sub zero grade pe timpul nopții și valori termice cuprinse între +2..+5 grade Celsius în timpul zilei.

Pentru sâmbătă și duminică sunt prognozate ploi slabe, iar de luni precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță.

Această răcire ar putea avea legătură cu furtuna numită Olaf, activă în nordul Europei, care va aduce lapoviță și ninsoare în regiunile centrale, nordice şi nord-estice ale României.

Potrivit meteorologilor români, citați de digi24, deplasarea ciclonului Olaf spre zona balcanică va afecta țara vecină doar cu doar cu o periferie a sa, aducând precipitații spre sfârșitul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare. Totodată, este prognozată o pătrundere de masă polară, astfel că temperaturile vor fi în scădere în toate regiunile țării.

Fluxul de știri
0