Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diacov: Câștigă cel care dă mai ieftin

© SputnikDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Dumitru Diacov a atacat dur actualul sistem de achiziții publice, care este conceput în așa fel, încât cele mai ieftine și mai necalitative produse ajung în bucătăriile din grădinițe și școli

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. În opinia lui Diacov, copiii sunt hrăniți în grădinițe și școli cu produse de calitate proastă din cauza că la ora actuală legislația țării prevede că devine câștigător al licitației agentul economic ce face o ofertă cel mai mic preț.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Licitațiile publice trucate nu au vizat grădinițele private

„Câștigă cel care face oferta cea mai ieftină. E competiție — cine dă mai ieftin. De unde calitate, dacă pe masa copiilor ajung produsele cele mai ieftine?", s-a revoltat deputatul.

El a propus ca norma ce reduce licitațiile publice la cel mai mic preț să fie exclusă, iar legea să impună standarde de calitate.

De asemenea, Diacov a insistat ca pe lângă prim-ministrul țării să fie format un corp de control, iar Parlamentul să-i ofere împuternicirile necesare și acesta să verifice cum stau lucrurile în domeniu.

Potrivit lui, Parlamentul trebuie să revină peste 6 luni la acest subiect și să verifice schimbările ce vor avea loc până atunci.

Declarațiile au fost făcute în timpul audierilor parlamentare legate de scandalul licitațiilor trucate din Chișinău, din cauza cărora în mai multe grădinițe și școli au ajuns produse alimentare care au pus în pericol viața și sănătatea copiilor.

Fluxul de știri
0